Una/Uno-kull

Valper født 9.oktober

Oppdatering fra valpekassa


Dagene går fort i valpekassen, og det er utvikling på valpene fra dag til dag, eller rettere sagt fra formiddag til kveld!  Fra at de nesten lå ved puppen stand by, til at de nå kravler ganske mye rundt.

I morgen må vi sette opp en binge så de ikke «går seg bort» på valperommet! De er for små til å finne tilbake til basen foreløpig så da må friheten begrenses litt.

 

De har fått sin første ormekur, samt en liten runde med kloklipp.  Øyene har også åpnet seg mere eller mindre på alle valpene slik at de kan se seg litt om i verden. Det er tydelig at  de også sanser at vi er her!

Når Una kommer inn i rommet  blir det liv i leiren og  de kjenner lukta av henne (eller melkelukta) og de kravler som gærne for å komme bort til henne! Når hun legger se ned er det vill kravling for å finne en pupp!  Veldig greit når de er 7 stk for da får alle bli med på første bordsetting.

Valpene er født

Livet som nyfødt

Una fødte 7 velskapte små nøster natt til 9.oktober, 4 hanner og 3 tisper nyter nå livet ved melkebaren. Her kommer jevnlig oppdateringer fra livet i valpekassa.

De første dagene består livet stort sett av å spise og sove, men etterhvert blir det mer bevegelse og liv. Nå er de både blinde og døve og ganske så hjelpeløse, men de ligger imidlertid aldri helt stille, selv i dyp søvn rykker det stadig i de små kroppene.

Valper vil begynne å gå når de er en uke gamle. Innen de er to uker er de relativt stødige.
Når valpene er 2- 3 uker gamle skjer det store forandringer. Øynene åpner seg gradvis fra 2- 3 ukers alder. Valpene ser i begynnelsen svært lite. Når de er rund tre uker både ser og hører de ganske godt.

En vakker liten skapning

Una nyter foreløpig livet som småbarnsmor

 

Vi har inseminert Una (N. Blue Flower) med flotte Uno (Black Mica’s Not Your Business) Fremover vil det komme litt oppdateringer på hvordan Una utvikler seg og etterhvert oppdatering med bilder og dagbok for valpene. Vi kan ikke si sikkert om Una er drektig men alle tegn tyder på at hun er det.

Litt om foreldrene

Una er sjette generasjon fra en av tispe-linjene våre. Hun er en glad og feminin tispe med herlig bevegelser og en fin balanse . Una er ei tispe på den større siden.
Glad i alt og alle men har allikevel en ro som gjør at hun kan være med i alle settinger. I arbeid har hun en herlig drive!

Uno kommer fra en Black Mica’s linje som vi også tidligere har brukt i oppdrettet. Vi har vært så heldige å få lov til å bruke fossen sæd etter en fantastisk hund. Lena, hans eier forteller at han var en svært dyktig appotør og som elsket å arbeide.  «Av og på knappen » var i orden og han hadde et flott temperament. Han var i  tillegg en av de vakreste flattene jeg har sett noen sinne og !
Vi gleder oss veldig til dette kullet der vi selv skal beholde vlper!

Uno (SE U(U)CH C.I.E. NO UCH VEUW-16 Black Mica' Not Ypur Business)